Just nu 15% på alla Yankee Candle Small Jars! Visa

Doftljus

Doftljus

Öka mysfaktorn hemma eller varför inte på arbetsplatsen med hjälp av doftljus!

Hos oss hittar du ett stort utbud av olika typer av doftljus från världsledande varumärken som Yankee Candle, Voluspa och Durance.

Föredrar du att använda en aromalampa? Då har vi även Yankee Candles fantastiska doftvaxer som är enkla att byta när doften är slut. Doftvaxerna behöver dessutom inget vatten och kan inte torrkoka!

Hos oss hittar du doftljus i en väldigt bred och varierad räckvidd av dofter. Några favoriter är fräsch, frukt, blommig, kakor och den perfekta juldoften. Alla våra märken håller självklart långa brinntider och hög doftkvalité.

Det är skillnad på doftljus och doftljus!

Filtrera fram dina favoritdofter och storlek för att lättast hitta den typ av doftljus som du tycker om.

Ljushantering

Trimma veken? Här lär du dig allt du behöver veta om att ta hand om dina doftljus.

Lär dig mer

Vaxtyper

Paraffin, stearin, bivax, sojavax? Vad är skillnaden?

Lär dig mer

Kvalité

Läs mer om Yankee Candles kvalité som står bakom dess världsberömda och autentiska doftljus.

Lär dig mer
Populära Varumärken
Yankee Candle
Durance
Voluspa

Det är skillnad på doftljus och doftljus

Idag finns det mängder av doftljus på marknaden i olika butiker, men vad är det egentligen för skillnad?

Det korta svaret är kvalitén på ingredienserna. Det långa får du nedan.
Doftljus
Har du provdoftat ett doftljus som doftar mer tvål än något annat? Det är ett tecken på att ingredienserna inte är de bästa. För att få en autentisk verklighetstrogen doft som exempelvis äpple eller kanel krävs naturligt extrakt i oljorna och premiumingredienser. Bra doftljus använder samma typ av procedur som parfym när det gäller toppnoter, hjärtnoter och basnoter.


När dofterna tagits fram och doftljuset doftar ljuvligt måste det också brinna länge. Därför är det viktigt att rätt ingredienser används för vaxet. Vaxet påverkar även doften av doftljuset i slutprodukten.

Formen på ljuset påverkar även vilken typ av vax som går att använda. För exempelvis pelarljus som skall stå självständigt utan glas är paraffin, bivax eller palmvax det bästa. Skall ljuset vara i ett glas, plåt eller annan typ av behållare fungerar sojavax eller en blandning av soja och paraffin utmärkt. Självklart kan även bivax och palmvax användas även i en behållare. Majoriteten av världens doftljus tillverkas av paraffinvax.

När du handlar doftljus är det viktigt att veken inte innehåller bly. Ja, det säljs faktiskt doftljus som är direkt giftiga för dig! Ett bra doftljus använder veke av bomull eller trä.

Vill du tillverka egna doftljus kan vi tyvärr inte hjälpa dig. Alla våra doftljus tillverkas av världsledande tillverkare och inte av oss själva.

Har du frågor eller undrar mer om våra doftljus är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst så svarar vi på dina frågor!

Typer av vax i doftljus

Doftljus kan tillverkas i flera olika typer av vax beroende på ljusform.

Paraffin, svagt vitfärgat, har varken lukt eller smak och är en vaxlik blandning av kolväten som tillverkas av petroleum. Paraffin är populärt när du vill ha långa brinntider och starka dofter då det är det vax som håller dofter bäst och längst.

Stearin är en blandning av fettsyrorna stearinsyra. Stearin framställs huvudsakligen genom hydrolys av animaliskt fett, men kan även framställas ur vegetabiliskt fett, såsom palmfett. Många stearinljus innehåller en blandning av stearin och paraffin. Vill du ha stearinljus är det viktigt att kontrollera att innehållet är "100% stearin".

Sojavax är 100% naturligt vax tillverkat av hydrerad sojabönolja. Sojavax används främst i ljus som kan vara i en typ av behållare som exempelvis glas eller plåt. För att färga sojavax krävs det mer färgämne. Nackdelen med sojavax är att doften inte är lika stark som med paraffinvax.

Palmvax är ett annat naturligt vax tillverkat av hydrerad palmolja. Till skillnad från sojavax är palmvax 100% nedbrytbart och vattenlösligt. Palmvax brinner och håller även dofter längre. Palmvax är fritt från gifter och tillverkas ekologiskt till skillnad från sojavax som är kemiskt framtagen. Palmvax blir mer och mer populärt av en bra anledning!

Bivax har används i hundratals år och är en mycket bra naturlig ingrediens. Dock är det mycket dyrare att ta fram bivax, upp till 10 gånger mer. En annan nackdel är tyvärr att bivax håller dofter mycket sämre. Bivax är det enda vax som utsöndrar negativa joner. Vilket gör det till en naturlig jonisator för renare luft!

Om du vill veta mer om hur du bäst tar hand om dina doftljus för att maximera brinntid och säkerhetstips rekommenderar vi att du läser vår ljuskunskap.

Durance Doftljus
 1. Durance Doftljus Heliotrope Flower
  Durance Doftljus Heliotrope Flower
  Reducerat pris 119,40 kr Ord. pris 199,00 kr
  Du sparar 40%
 2. Durance Doftljus Lavender
  Durance Doftljus Lavender
  Reducerat pris 119,40 kr Ord. pris 199,00 kr
  Du sparar 40%
 3. Durance Doftljus Autumn Colours
  Durance Doftljus Autumn Colours
  Reducerat pris 119,40 kr Ord. pris 199,00 kr
  Du sparar 40%
Yankee Candle Small Jars
 1. Yankee Candle Afternoon Escape Small Jar
  Yankee Candle Afternoon Escape Small Jar
  Reducerat pris 118,15 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 15%
 2. Yankee Candle A Child's Wish Small Jar
  Yankee Candle A Child's Wish Small Jar
  Reducerat pris 118,15 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 15%
 3. Yankee Candle Vanilla Lime Small Jar
  Yankee Candle Vanilla Lime Small Jar
  Reducerat pris 104,25 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 25%
 4. Yankee Candle Crackling Wood Fire Small Jar
  Yankee Candle Crackling Wood Fire Small Jar
  Reducerat pris 118,15 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 15%
 5. Yankee Candle Dried Lavender & Oak Small Jar
  Yankee Candle Dried Lavender & Oak Small Jar
  Reducerat pris 118,15 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 15%
 6. Yankee Candle Icicles Small Jar
  Yankee Candle Icicles Small Jar
  Reducerat pris 118,15 kr Ord. pris 139,00 kr
  Du sparar 15%
Copyright © Amorina. All rights reserved.