Ljuskunskap

Yankee Candle doftljus

Hos oss hittar du bara doftljus av högsta kvalité. Detta ställer hårda krav på tillverkning med rätt råvaror och kunskap. Här kan du läsa mer om våra doftljus och hur du bäst tar hand om dem för att maximera brinntid och varför doftljusen vi saluför från världsledande varumärken är bland de bästa.

Här får du grundläggande tips om hur du bäst tar vara på dina doftljus. För mer information se sidan instruktioner och hantering.

Elda länge första gången

För att undvika att ett hål skapas mitt i ljuset skall du elda så att vaxet har smält ända ut i kanten. Det tar olika lång tid beroende på ljusstorlek, med de största ljusen kan det ta upp till 3 timmar. Detta säkerställer att ljuset kommer brinna mer jämnt nästa gång du tänder det. Ha inte ljuset i områden där det är mycket drag. Detta kan bidra till sotning och ojämn förbränning.

Trimma veken

Om det sotar beror det på att veken är för lång. Släck ljuset och låt det svalna. Trimma sedan veken till ca 3mm. Se till att inga rester från veken finns i vaxet.

Använd en ljussläckare

Om du införskaffat ditt första doftljus är sannolikheten att du blåser ut ljuset och inte använder en släckare. Om du inte vill att det skall ryka och lukta rök skall du använda en ljussläckare.

Förvaring

Förvara ljuset på en sval och torr plats utom räckhåll för solljus. Precis som med parfym skall doftljus inte utsättas för direkt solljus, då det minskar doftens hållbarhet. Är det för varmt kan vaxet t.o.m smälta.

Copyright © Amorina. All rights reserved.