Aleppotvål 40% Lagerbärsolja ca 200g

ParabenfriInga djurtesterNaturlig
149,00 kr
I Lager
SKU
3760099180058
Mer information:
Varumärke Amorina
Storlek Ospecificerat
Garantier Parabenfri, Inga djurtester, Naturlig
Doftgrupp Natur
Form Fast

Äkta aleppotvål i fast kubform. Innehåller 40% lagerbärsolja. Tillverkad i Syrien.

Hjälper mot normal & känslig till extra torr hud. Kan användas i på hela kroppen inklusive ansiktet och håret.

Använd tvålen på våt hud eller hår, skumma upp och skölj sedan av med ljummet vatten. Låt gärna skummet ligga kvar på huden och i ansiktet några minuter innan avsköljning för en mer återfuktande effekt.

Fri från konserveringsmedel, doft, parabener, palmolja, färgämnen.

Dermatologiskt testad. 100% vegansk. Förvaras i rumstemperatur. Endast för utvärtes bruk.

Aleppotvålen är handtillverkad och härstammar från staden Aleppo i Syrien. Tillverkningen är traditionsenlig i århundraden. Historien om Aleppotvålarna är omdiskuterad och man tror att det härstammar från antiken. Det sägs att Drottning Cleopatra av Egypten och Drottning Zenobia av Syrien använde sig av aleppotvålen.

Aleppotvål innehåller förutom olivolja även lagerbärsolja som ger tvålen dess speciella hudvårdande egenskaper. Det finns aleppotvålar på marknaden som säljs utan lagerbärsolja för att sänka kostnader. Dessa skall inte förväxlas med äkta aleppotvålar.

Tvålen lagras under minst ett år, vilket ger den en brungrön färg. Färgen uppkommer genom oxidation under mognadsprocessen. Delar du tvålen med en kniv finner du en vacker smaragdgrön kärna inuti.

De oregelbundna kanterna som kommer av att tvålen är handskuren kan ge ett mindre glamouröst intryck. Men den lyxiga känslan av en mjuk, väldoftande och naturlig tvål utan djurfetter eller några som helst syntetiska tillsatser är helt underbar!

Lagerbärsolja

Denna olja har en mild, naturlig antiseptisk verkan. Lagerbärsoljan öppnar hudens porer och rengör effektivt. Den verkan sägs gå djupare ner i huden ju högre halten är i tvålen, men tvålen blir också lite skarpare och kan verka lätt retande på känslig hud. Retningen är dock snabbt övergående.

Problemhud

En äkta aleppotvål är mycket lämplig för torr, kliande hud. Exempelvis vid eksem och psoriasis och när man inte tål vanlig industriellt framställd tvål. Vid psoriasis rekommenderar vi att man börjar med en tvål som har den lägre halten lagerbärsolja och provar sig fram, beroende på hur svåra besvär man har.

Våra testpersoner har haft död, skorpig hud av psoriasistyp. De flesta har efter cirka 3 veckor kunnat få bort döda hudceller så att den nya, rosa huden kommit fram. Effekten har i många fall varit bestående. Huden har då bibehållit sin elasticitet och skorpiga cellpartier har minskat och/eller blivit mindre tjocka.

Flera användningsområden

Den milda, härliga aleppotvålen passar utmärkt till både vuxna och barn. Dess milda och fuktgivande verkan gör att den passar till hela kroppen, inklusive håret och ansiktet. Prova aleppotvål om din bebis har lättare blöjutslag eller till skonsam tvätt av hund och katt. Passar också till fintvätt och som mild fläckborttagning på kläder.

Ingredienser

Olea Europaea Oil, Sodium Hydroxide, Laurus Nobilis Oil, Aqua Water

Skriv din egen recension
Du recenserar:Aleppotvål 40% Lagerbärsolja ca 200g
Ditt betyg
Copyright © Amorina. All rights reserved.