Fördomsspelet

169,00 kr
Ej i lager
SKU
9789188987983
Mer information:
Varumärke Nicotext
Ålder (från) 15
Regelspråk Svenska
Speltid 20 min+
Antal spelare 2+

Alla har fördomar! Nu är det dags att testa dina fördomar på dina vänner, kollegor eller släktingar. Dra ett fördomskort och dela ut till dina medspelare. Om dina fördomar stämmer får du poäng.

  • Du ljög mycket som barn, marginellt mindre som vuxen.
  • Du kan shuffla, men skulle aldrig göra det när någon kan se det.
  • Att plocka snäckor på stranden ger dig en känsla av inre harmoni.

Om spelutvecklaren: Calle Jacobsson hade lovat att ordna en lek till midsommarfirandet. En kvart innan firandet drog igång skrev han ned 40 fördomar. Fördomsspelet var fött, gjorde succé och nu har du chansen att spela det. Calle Jacobsson tycker att en dag utan morgonkaffe innebär jordens undergång och han hyser ett snudd på ohälsosamt stort intresse för fotboll.

Spelet är tryckt på miljömärkt papper (Svanen & FSC). 
Frakten från tryckeriet är klimatkompenserad. 
Nicotext planterar ett träd för varje sålt spel.

Recensioner

"För oss som alltid vet bäst - äntligen ger det pluspoäng att påpeka brister och tillkortakommanden hos vänner och familj när det gäller de fyra kategorierna tycker och tänker, tror och känner, gör och kan samt sagt och gjort. Enkelt, snabbt och framförallt kul!" 
Betyg: 4/5 (snudd på 5/5) 
Västerbottens Folkblad, 25 november 2021 

"Enkla regler, bara att köra i gång. (...) Det blir många skratt och ett kul sätt att upptäcka helt nya sidor hos sina vänner."
Betyg: 4/5
Expressen, 24 november 2021

"Väldigt roligt spel! Ger många skratt under kvällen. Ska egentligen spelas under 20 min, men vi valde att köra hela kortleken. Enda nackdelen är att det kan ta lite tid att läsa igenom fördomarna på korten och bestämma vem som får vad. Passar sig därför enligt oss för 3-4 spelare och inte ett stort gäng."
Betyg: 4/5
Borås tidning, 26 november 2021

"Ett bra spel för att lära känna varandra lite närmare." 
Betyg: 4/5 
Tidningen 7, november 2021 

"Alla har fördomar! Nu är det dags att testa dina fördomar på dina vänner, kollegor eller släktingar."
Betyg: 3/5
Umeåguiden, december 2021

"Spelet får fart på snacket och är roligast i sammanhang där alla inte känner alla. (...) Plus för lätt att ta med och många skratt."
Betyg: 3/5
Helsingborgs Dagblad, 27 november 2021

"Ett lättsamt spel där du får lära känna dina medspelare på ett roligt sätt. (...) Det är enkelt att komma igång och det passar lika bra att spela med dina barndomsvänner som de nya grannarna. 'Du kan shuffla, men skulle aldrig göra det när någon kan se det' eller 'Det är bara av misstag som du lyssnat på P2' är exempel på fördomar i spelet. De är snälla men med glimten i ögat, så spelet känns aldrig obekvämt eller pinsamt."
Betyg: 3/5
Norran, 4 december 2021

"Kan sätta fart på en middag med släkten eller vännerna och fungerar riktigt bra i alla åldrar från tonåringar och uppåt. (...) Det blir många roliga diskussioner och får dig att tänka på saker som du kanske aldrig ens funderat över tidigare."
Dalarnas Tidningar, 18 december 2021

"I Fördomsspelet ska man testa just sina fördomar på motspelarna med hjälp av kort med färdigskrivna påståenden som de får erkänna eller förneka. (...) Som spel betraktat kanske inte något för vinnarskallar men som ice breaker på fredagsmyset kan de fungera utmärkt."
Betyg: 3/5
Lokaltidningen Kanalen i Österåker och Vaxholm, 7 december 2021

"Att ha lite koll på egna och andras fördomar kan vara bra. Så varför inte plocka fram Fördomsspelet vid middagen. Säkert en utmaning som kan ställa till det. Eller så blir det en kul lek där självdistans kan vara bra att ha. Men de flesta fördomarna är rätt harmlösa."
Skånska Dagbladet, 4 december

"En annan nivå på fördomarna än liknande spel. (...) Andra spel brukar ha rätt pinsamma frågor, men Fördomsspelet går att spela med mamma och pappa." 
Betyg: 3/5
Piteå-Tidningen, 4 december 2021

"Fördomar är ett intressant fenomen och här ventileras några av de mest vanliga i vardagslivet. Spelet passar dock inte i alla sammanhang, men i en skara förtrogna och ärliga vänner är det rätt kul. (...) Ytterligare plus är att spelet inte tar lång tid och går hyfsat snabbt att komma i gång med."
Betyg: 3/5
Västerbottens-kuriren, 4 december 2021 

 

Skriv din egen recension
Du recenserar:Fördomsspelet
Ditt betyg
Copyright © Amorina. All rights reserved.